V jakých potravinách můžeme pěnotvorné látky najít?

Pěnotvorné látky se používají v mnoha různých potravinách, včetně pečiva, dortů, zmrzlin, sladkostí, nápojů, omáček a polévek.

Například v pečivu se pěnotvorné látky často používají ke zlepšení struktury a měkkosti, zatímco ve zmrzlině a dezertech mohou pomoci vytvořit hladkou a krémovou texturu. Zkuste si připravit domácí zmrzlinu dle našich vyzkoušených receptů. Je luxusní!

V nápojích vytváří pěnu nebo zlepšují jejich vzhled a chuťové vlastnosti.

Dále se také používají v různých instantních pokrmech a konzervovaných potravinách.

Jsou pro nás pěnotvorné látky v potravinách bezpečné?

Povolené pěnotvorné látky jsou lidskému zdraví neškodné a nemají na naše zdraví žádné negativní vlivy. Nicméně je důležité tyto látky konzumovat pouze v souladu s přípustnými limity.