Kedlubnová polévka s kešu oříšky

Kedlubnová polévka s kešu oříšky

Základní recept můžete obohatit o kousky brambor a čerstvé či sušené houby. Kedlubnu je možné rovněž nahradit tuřínem.

Ingredience:

  • 2-3 kedlubny
  • 1 cibule
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 2 šálky vody
  • 3/4 šálku kešu ořechů
  • 2 PL olivového oleje
  • 4 bobkové listy 
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olej a zlehka na něm osmahněte najemno nakrájenou cibuli, přibližně 5-7 minut, dokud nezměkne.
  2. Přidejte česnek a na kostičky nakrájenou oloupanou kedlubnu, povařte přibližně 2 minuty.
  3. Následně přidejte vývar, vodu, kešu oříšky, bobkové listy, tymián, pepř a sůl.
  4. Přiveďte směs k varu.
  5. Poté snižte teplotu a vařte 20-25 minut, dokud kedlubna nezměkne.
  6. Polévku odstavte a odstraňte z ní bobkové listy.
  7. Následně směs pomocí ponorného mixéru rozmixujte dohladka.

Tato kedlubnová polévka se podává s vločkami chilli, blanšírovanými kedlubnovými listy a panenským olivovým olejem.

Polévka z kedlubny servírovaná s olivovým olejem a kedlubnovými listy
zdroj: veganmiam.com

Blízkým příbuzným kapusty je kapusta. Vyzkoušejte
kapustové lahůdky v různých podobách.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.