Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

Když si opět budete doma dělat vepřové výpečky, zkuste k nim tentokrát podávat tuto kapustu, která je upravena na způsob kysaného zelí. Příjemně vás překvapí!

INGREDIENCE

  • 2 lžíce másla
  • 3 šalotky (nebo 2 střední cibule)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 – 600 g kedlubny
  • sůl
  • drcený kmín
  • k dochucení cukr a ocet

POSTUP

  • Na pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou šalotku nebo cibuli.
  • Když je šalotka nebo cibule hotová, přidejte mouku a míchejte, dokud nevznikne světlá jíška.
  • Kedluben oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  • Přidejte ho do základu a ochuťte vše solí a drceným kmínem.
  • Duste pod pokličkou asi 10 – 15 minut nebo do změknutí.
  • V případě potřeby lehce podlijte horkou vodou.
  • Když je kedlubnové zelí hotové, můžete ho dochutit trochou cukru a octa.
Zelí z kedluben v mističce se lžící s vedle položeným čerstvým kedlubnem.
www.tchiboblog.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.