Specifickou chuť této polévce dodává nejen mrkev, ale rovněž fenykl, který je zde použit namísto cibule. Mimochodem fenykl má celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví.
Ingredience:
- 2-3 kedlubny
- 3-4 mrkve
- 1 fenykl
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 PL olivového oleje
- 2 bobkové listy
- 2 PL čerstvě nasekané petrželky
- sůl, pepř
- čerstvé bylinky na posypání
Postup:
- V hrnci zahřejte olivový olej, následně do něj přidejte nadrobno nakrájený fenykl a povařte přibližně 2 minuty.
- Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev a kedlubnu.
- Promíchejte a vařte přibližně dalších 8 minut.
- Poté ke směsi přilijte vývar a přidejte bobkový list a petrželku.
- Přiveďte k varu a vaře přibližně 20-25 minut, dokud zelenina zcela nezměkne.
- Polévku odstavte, vyjměte bobkový list a za pomoci ponorného mixeru směs rozmixujte do hladkého pyré.
- Dochuťte solí a pepřem.