Kedlubnovo-mrkvový krém

Kedlubnovo-mrkvový krém
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Specifickou chuť této polévce dodává nejen mrkev, ale rovněž fenykl, který je zde použit namísto cibule. Mimochodem fenykl má celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví.

Ingredience:

  • 2-3 kedlubny
  • 3-4 mrkve
  • 1 fenykl
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 PL olivového oleje
  • 2 bobkové listy
  • 2 PL čerstvě nasekané petrželky
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky na posypání

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olivový olej, následně do něj přidejte nadrobno nakrájený fenykl a povařte přibližně 2 minuty.
  2. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev a kedlubnu.
  3. Promíchejte a vařte přibližně dalších 8 minut.
  4. Poté ke směsi přilijte vývar a přidejte bobkový list a petrželku.
  5. Přiveďte k varu a vaře přibližně 20-25 minut, dokud zelenina zcela nezměkne.
  6. Polévku odstavte, vyjměte bobkový list a za pomoci ponorného mixeru směs rozmixujte do hladkého pyré.
  7. Dochuťte solí a pepřem.
Kedlubnový krém s mrkví a fenyklem se snítkou kopru
zdroj: harvest2u.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.