Kombinace čokolády, kaštanového pyré a rumu se vysloveně hodí do sychravého počasí. Nakyslá chuť kefíru v pozadí i celé kousky čokolády, které sem tam v bábovce zakřupají jí dodávají jedinečnost, kterou si zamilujete!
Co budete potřebovat
- 3 vejce velikosti L
- 270 g polohrubé mouky
- 140 g třtinového cukru
- 10 g holandského kakaa
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 120 g másla
- 100 g hořké čokolády
- 200 g kefíru
- 2 lžíce tuzemského rumu
- 120 g kaštanového pyré
- 50 g nasekané hořké čokolády
Na vymazání formy
- máslo
- kakao
Postup
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni spolu s máslem.
- Celá vajíčka vyšlehejte s cukrem do bíla, poté po částech zapracujte i vlažnou čokoládu.
- Nakonec vmíchejte kefír a rum.
- Sypké suroviny zvlášť promíchejte a zapracujte je do tekutých.
- Nakonec opatrně vmíchejte kaštanové pyré a nasekanou čokoládu.
- Formu na bábovku pořádně vymažte máslem a vysypte kakaem.
- Lžící formu rovnoměrně naplňte těstem, zarovnejte a dejte péct do vyhřáté trouby na 200°C.
- Po 10 minutách snižte teplotu na 175°C a pečte, dokud párátko zapíchnuté do středu bábovky nevyjde čisté.
- Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout a vyklopte ji na talíř.
- Dobrou chuť!