Kefírová bábovka s čokoládou a kaštanovým pyré

Kefírová bábovka s čokoládou a kaštanovým pyré
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Kombinace čokolády, kaštanového pyré a rumu se vysloveně hodí do sychravého počasí. Nakyslá chuť kefíru v pozadí i celé kousky čokolády, které sem tam v bábovce zakřupají jí dodávají jedinečnost, kterou si zamilujete!

Co budete potřebovat

  • 3 vejce velikosti L
  • 270 g polohrubé mouky
  • 140 g třtinového cukru
  • 10 g holandského kakaa
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 120 g másla
  • 100 g hořké čokolády
  • 200 g kefíru
  • 2 lžíce tuzemského rumu
  • 120 g kaštanového pyré
  • 50 g nasekané hořké čokolády

Na vymazání formy

  • máslo
  • kakao

Postup

  • Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni spolu s máslem.
  • Celá vajíčka vyšlehejte s cukrem do bíla, poté po částech zapracujte i vlažnou čokoládu.
  • Nakonec vmíchejte kefír a rum.
  • Sypké suroviny zvlášť promíchejte a zapracujte je do tekutých.
  • Nakonec opatrně vmíchejte kaštanové pyré a nasekanou čokoládu.
  • Formu na bábovku pořádně vymažte máslem a vysypte kakaem.
  • Lžící formu rovnoměrně naplňte těstem, zarovnejte a dejte péct do vyhřáté trouby na 200°C.
  • Po 10 minutách snižte teplotu na 175°C a pečte, dokud párátko zapíchnuté do středu bábovky nevyjde čisté.
  • Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout a vyklopte ji na talíř.
  • Dobrou chuť!
Bábovka s kefírem, čokoládou a kaštanovým pyré.
www.mozessavydavat.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.