Tato bábovka s kefírem a medem patří mezi ty nejjednodušší a nejrychlejší moučníky, které si můžete upéct. Je dokonale vláčná s lehkou chutí medu. Kefír bábovce dodává měkkost, křehkost a zajímavou chuť.
Co budete potřebovat
Na bábovku:
- 1/2 šálku másla pokojové teploty
- 3/4 šálku krystalového cukru
- 2 vejce pokojové teploty
- 1/4 šálku medu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1 šálek plnotučného bílého kefíru
Na polevu:
- 2 šálky prosátého moučkového cukru
- 3 lžíce mléka
- 3 lžíce medu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Vymažte máslem a vysypte moukou 23 cm formu na bábovku.
- Šlehejte máslo a cukr po dobu 1 minuty.
- Jedno po druhém zašlehejte vejce.
- Přidejte med a vanilku a promíchejte.
- V samostatné misce smíchejte suché ingredience.
- Začněte přidávat suché ingredience k mokrým ingrediencím střídavě s kefírem.
- Míchejte, dokud není těsto hladké a nezůstanou v něm žádné hrudky mouky.
- Pečte 40–45 minut, nebo dokud nevyjde párátko zapíchnuté doprostřed bábovky čisté.
- Nechte 15 minut vychladnout na mřížce a poté opatrně vyjměte z formy a nechte zcela vychladnout.
- Všechny ingredience na polevu míchejte dohromady, dokud nezmizí všechny hrudky moučkového cukru.
- Nalijte na vychladlou bábovku a podávejte!
Máme pro vás i další lahodné recepty na buchty z kefíru na 7 způsobů. Sladké pokušení s mléčným základem!