Kefírová bábovka s medem

Kefírová bábovka s medem
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

Tato bábovka s kefírem a medem patří mezi ty nejjednodušší a nejrychlejší moučníky, které si můžete upéct. Je dokonale vláčná s lehkou chutí medu. Kefír bábovce dodává měkkost, křehkost a zajímavou chuť.

Co budete potřebovat

Na bábovku:

  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 3/4 šálku krystalového cukru
  • 2 vejce pokojové teploty
  • 1/4 šálku medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek plnotučného bílého kefíru

Na polevu:

  • 2 šálky prosátého moučkového cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce medu

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Vymažte máslem a vysypte moukou 23 cm formu na bábovku.
  • Šlehejte máslo a cukr po dobu 1 minuty.
  • Jedno po druhém zašlehejte vejce.
  • Přidejte med a vanilku a promíchejte.
  • V samostatné misce smíchejte suché ingredience.
  • Začněte přidávat suché ingredience k mokrým ingrediencím střídavě s kefírem.
  • Míchejte, dokud není těsto hladké a nezůstanou v něm žádné hrudky mouky.
  • Pečte 40–45 minut, nebo dokud nevyjde párátko zapíchnuté doprostřed bábovky čisté.
  • Nechte 15 minut vychladnout na mřížce a poté opatrně vyjměte z formy a nechte zcela vychladnout.
  • Všechny ingredience na polevu míchejte dohromady, dokud nezmizí všechny hrudky moučkového cukru.
  • Nalijte na vychladlou bábovku a podávejte!
Bábovka s kefírem a medem na tácu a ruka, která na ni nalévá polevu.
www.sweetfixbaker.com

Máme pro vás i další lahodné recepty na buchty z kefíru na 7 způsobů. Sladké pokušení s mléčným základem!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.