Vláčná čokoládová buchta, která vám zachutná. Vyzkoušejte!
Ingredience na korpus
- 250g hladké mouky
- 100g polohrubé mouky
- 120g krupicového cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- 1 lžíce jedlé sody
- 200ml rostlinného oleje
- 500ml kefíru
Ingredience na polevu
- 200ml zakysané smetany
- 100g čokolády (hořké, na vaření)
Postup
- V míse smíchejte mouky s cukrem, jedlou sodou a kakaem.
- V jiné míse smíchejte mokré suroviny – vejce s olejem a kefírem.
- Sypké suroviny postupně zamíchejte do mokrých a vznikne vám hladké těsto.
- Vzniklé těsto nalijte na papírem vyložený plech a pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu cca 20 minut.
- Upečenou buchtu nechte vychladnout a mezitím si připravte polevu.
- Nechte rozpustit čokoládu a vmíchejte zakysanou smetanu.
- Na vychladlou buchtu navrstvěte polevu a podávejte.
Rychlé recepty ocení každý, kdo nestíhá nebo zkrátka nechce trávit hodiny u plotny. Proto pro vás máme 5 receptů na hrníčkové buchty. Zkuste!