Kefírová buchta z jablek

Kefírová buchta z jablek
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Upečte si jednoduchou buchtičku s mléčným základem. Pochutnáte si!

Ingredience

  • 400g polohrubé mouky
  • 2ks vajec
  • 1/2l kefírového mléka
  • 200g krupicového cukru
  • 250ml oleje
  • 2ks jablek
  • 1 lžíce kakaa holandského typu
  • 2 lžičky jedlé sody
  • ořechy dle chuti

Postup

  • Jablka omyjte, oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Ořechy nasekejte nadrobno.
  • V míse smíchejte mouku s cukrem, jedlou sodou a kakaovým práškem.
  • V jiné míse vyšlehejte vejce s kefírem a olejem a přilijte do směsi sypkých surovin.
  • Nakonec vmíchejte nasekané oříšky a nastrouhaná jablka.
  • Plech vyložte pečícím papírem a těsto do něj nalijte. Pečte při 180°C po dobu asi 30-40 minut.
  • Hotovou buchtu po vychlazení podávejte nakrájenou na kousky.
Kakaové řezy se strouhanými jablky.
Zdroj: lilvienna.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.