Máte rádi bábovku? Upečte si jí trochu jinak podle našeho receptu s kefírem!
Ingredience
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek kefírového mléka
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 2ks vajec
- 3/4 kypřicího prášku
- 1ks vanilkového cukru
- 1 lžíce kakaa holandského typu
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- V míse rozmíchejte metličkou vejce s cukry a přilijte olej a kefír.
- Přisypejte prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a promíchejte do hladka.
- Část těsta si přendejte do jiné mísy a přidejte kakao.
- Poté střídavě nalijte do formy obě těsta.
- Pečte po dobu 40-50 minut a zkuste špejlí, jestli už je hotová. Každá trouba peče jinak, tak hlídejte.
- Upečenou bábovku podávejte posypanou moučkovým cukrem.