Kefírová hrnková bábovka

Kefírová hrnková bábovka
Příprava: 15 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Máte rádi bábovku? Upečte si jí trochu jinak podle našeho receptu s kefírem!

Ingredience

  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek kefírového mléka
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2ks vajec
  • 3/4 kypřicího prášku
  • 1ks vanilkového cukru
  • 1 lžíce kakaa holandského typu

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • V míse rozmíchejte metličkou vejce s cukry a přilijte olej a kefír.
  • Přisypejte prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a promíchejte do hladka.
  • Část těsta si přendejte do jiné mísy a přidejte kakao.
  • Poté střídavě nalijte do formy obě těsta.
  • Pečte po dobu 40-50 minut a zkuste špejlí, jestli už je hotová. Každá trouba peče jinak, tak hlídejte.
  • Upečenou bábovku podávejte posypanou moučkovým cukrem.
Mramorová bábovka s moučkovým cukrem.
Zdroj: ihearteating.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.