Kefírová buchta

Kefírová buchta
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 15

Inspirujte se touto kefírovou buchtou s jablky. Ovoce dodá moučníku vláčnost, bude se tedy dobře polykat.

Ingredience

  • 400g polohrubé mouky
  • 2ks jablek
  • 2ks vajec
  • 0,5l kefíru
  • 250ml oleje
  • 200g cukru krystal
  • 150 g ořechů
  • 1 lžíce kakaa holandského typu
  • 2 lžičky jedlé sody

Postup

  • Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Ořechy nasekejte nadrobno.
  • V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, cukr a kakao.
  • Vejce rozmíchejte zvlášť s olejem a poté vlijte do sypkých surovin. Přilijte i kefír.
  • Nakonec do mísy vmíchejte i nastrouhané jablko a nasekané ořechy.
  • Těchto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180°C po dobu 30-40 minut. Hlídejte ji, jelikož každá trouba peče jinak. Zkoušejte špejlí.
  • Hotovou a vychladlou buchtu podávejte s oblíbenou polevou nebo jen tak posypanou moučkovým cukrem.
Kefírovka s kakaem a strouhanými jablky.
Zdroj: tipsformatypicalmomblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.