Kefírový moučník s ovocem

Kefírový moučník s ovocem
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 15

Všemi oblíbená kefírová buchta s ovocem provoní váš byt a zmizí hned, co ji přinesete na stůl. Inspirujte se!

Ingredience

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1,5 hrnku kefíru
  • 3ks vajíček
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr (případně vanilkový lusk nebo lžička vanilkového extraktu)
  • Ovoce dle chuti

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • V míse vyšlehejte vejce s cukrem.
  • Přilijte olej, kefír a rozmíchejte.
  • Postupně přimíchávejte mouky smíchané s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem. Pokud máte extrakt, přidejte ho k tekuté směsi.
  • Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte na něj hotové těsto a navrch rozprostřete dostatek ovoce.
  • Dejte péct na 20-40 minut. Podle druhu trouby.
  • Hotovou buchtu nechte vychladnout a podávejte.
Třešňová bublanina s kefírovým základem.
Zdroj: mindmegette.hu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.