Pokud vám na nízkosacharidové dietě chybí pečivo, nezoufejte! Máme pro vás naprosto luxusní recept na keto houstičky, které si můžete dle libosti potřít máslem či oblíbenou pomazánkou nebo je použít na burgery.
Co budete potřebovat
Na suché ingredience:
- 150 g mandlové mouky
- 40 g psyllia v prášku
- 60 g kokosové mouky
- 75 g lněné mouky
- 2 lžičky česnekového prášku
- 2 lžičky cibulového prášku
- 2 lžičky vinného kamene nebo jablečného octa
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička růžové himalájské nebo mořské soli
- 5 lžic sezamových semínek (nebo slunečnicových, lněných, mákových) či 1-2 lžíce kmínu
- 1-2 lžíce erythritolu (volitelně)
Na mokré ingredience:
- 6 velkých vaječných bílků
- 2 velká vejce
- 480 ml šálky vody, vroucí
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Na kuchyňské váze si odměřte všechny suché ingredience a přidejte je do mísy (kromě sezamových semínek, která použijete na posypání).
- Přidejte bílky a vejce.
- Dobře zpracujte pomocí mixéru, dokud těsto nezhoustne.
- Přidejte vroucí vodu.
- Promíchejte.
- Lžící vytvořte bochánky (asi 110 g každý) a položte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Budou se zvětšovat, takže mezi nimi ponechte určitý prostor.
- Každý z bochánků posypte sezamovými semínky (nebo jinými semínky) a vtlačte je do těsta, aby nevypadly.
- Vložte do trouby a pečte 45-50 minut.
- Vyndejte z trouby, nechte plech vychladnout a bochánky položte na mřížku, aby vychladly na pokojovou teplotu.
- Uchovávejte je při pokojové teplotě, pokud je plánujete použít v příštích několika dnech, nebo je uložte do mrazáku pro budoucí použití.