Máme pro vás dvě varianty keto pizzy – z mandlové i kokosové mouky. Obě verze jsou úžasné a hotové za 20 minut! Ozdobte si ji omáčkou i toppingem dle vaší volby (šunka, sýr, zelenina).
Co budete potřebovat
Na verzi s mandlovou moukou:
- 1 a 1/2 šálku mozzarelly, nastrouhané
- 2 lžíce sýra Philadelphia
- 1 velké vejce, rozšlehané
- 3/4 šálku mandlové mouky
Na verzi s kokosovou moukou:
- 1 a 1/2 šálku mozzarelly, nastrouhané
- 2 lžíce sýra Philadelphia
- 2 velká vejce, rozšlehaná
- 1/3 šálku kokosové mouky
Postup
- Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
- Klasický plech na pečení nebo plech na pizzu vyložte pečicím papírem.
- Ve velké míse nebo v kuchyňském robotu smíchejte vejce a buď mandlovou mouku nebo kokosovou mouku, podle toho, jakou verzi děláte.
- Ve střední misce smíchejte nastrouhanou mozzarellu a sýr Philadelphia.
- Zahřívejte v mikrovlnné troubě po dobu 90 sekund, v polovině promíchejte.
- Na konci znovu promíchejte.
- Do směsi mouky přidejte rozpuštěné sýry.
- Zpracujte v kuchyňském robotu nebo hněťte rukama, dokud nevznikne jednotné těsto.
- Pokud sýr ztuhne dříve, než se zcela vmíchá do moučné směsi, můžete jej dát na 10–15 sekund do mikrovlnné trouby, aby změkl.
- Těsto rozválejte válečkem na vyložený plech do tloušťky 0,5 – 0,8 cm.
- Propíchejte těsto po celém povrchu párátkem nebo vidličkou.
- Pečte 6 minut.
- V místech, kde vidíte, že se tvoří bubliny, udělejte vidličkou další otvory.
- Pečte ještě 3–7 minut, dokud těsto nebude lehce zlatavé.
- Těsto polijte omáčkou a ozdobte toppingem dle vaší volby a vraťte do trouby na mřížku (nyní již bez plechu a pečícího papíru), asi na 10 minut.
- Nechte si chutnat!