Buďte připraveni, že se tento recept stane opravdovým trhákem. Je jednoduchý na přípravu a chutná báječně! Vychutnejte si další variantu tohoto luxusního dezertu například jako řezy s pudinkem a kiwi.
Co budeme potřebovat
- 300 g hladké mouky
- 120 g cukrářského cukru
- 225 g studeného másla (nakrájeného na kostky)
Na glazuru
- 6 lžic cukru
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 120 ml studené vody
- 1/4 lžičky pomerančového extraktu
Na ozdobu
- 2 balíčky smetanového sýra
- 150 g cukru
- 1-1/2 lžičky pomerančového extraktu
- 4 kiwi (oloupaná)
- 14 čerstvých jahod (rozpůlených)
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku a cukrářský cukr.
- Smíchejte s kostkami másla dokud směs nebude drobivá.
- Vtlačíme do tukem vymazané formy.
- Pečte při 180°C po dobu 16-19 minut nebo do zlatohněda.
- V malém hrnci smíchejte cukr a kukuřičný škrob.
- Vmíchejte vodu a míchejte do hladka.
- Přiveďte k varu a vařte 2 minuty nebo do zhoustnutí.
- Odstraňte z plotny a vmíchejte pomerančový extrakt. Nechte zcela vychladnout.
- Ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr, cukr a pomerančový extrakt do hladka.
- Rozetřete na krustu.
- Zakryjte a dejte na 45 minut do chladničky.
- Každé kiwi nakrájejte na sedm plátků. Doprostřed každého čtverce položte plátek kiwi a na něj půlku jahody.
- Přelijte glazurou a chlaďte do ztuhnutí.