Kiwi řezy s jahodami

Kiwi řezy s jahodami

Buďte připraveni, že se tento recept stane opravdovým trhákem. Je jednoduchý na přípravu a chutná báječně! Vychutnejte si další variantu tohoto luxusního dezertu například jako řezy s pudinkem a kiwi.

Co budeme potřebovat

  • 300 g hladké mouky
  • 120 g cukrářského cukru
  • 225 g studeného másla (nakrájeného na kostky)

Na glazuru

  • 6 lžic cukru
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 120 ml studené vody
  • 1/4 lžičky pomerančového extraktu

Na ozdobu

  • 2 balíčky smetanového sýra
  • 150 g cukru
  • 1-1/2 lžičky pomerančového extraktu
  • 4 kiwi (oloupaná)
  • 14 čerstvých jahod (rozpůlených)

Postup

  • Ve velké míse smíchejte mouku a cukrářský cukr.
  • Smíchejte s kostkami másla dokud směs nebude drobivá.
  • Vtlačíme do tukem vymazané formy.
  • Pečte při 180°C po dobu 16-19 minut nebo do zlatohněda.
  • V malém hrnci smíchejte cukr a kukuřičný škrob.
  • Vmíchejte vodu a míchejte do hladka.
  • Přiveďte k varu a vařte 2 minuty nebo do zhoustnutí.
  • Odstraňte z plotny a vmíchejte pomerančový extrakt. Nechte zcela vychladnout.
  • Ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr, cukr a pomerančový extrakt do hladka.
  • Rozetřete na krustu.
  • Zakryjte a dejte na 45 minut do chladničky.
  • Každé kiwi nakrájejte na sedm plátků. Doprostřed každého čtverce položte plátek kiwi a na něj půlku jahody.
  • Přelijte glazurou a chlaďte do ztuhnutí.
Malé kousky sladkých čtverečku s kiwi a jahodami.
Zdroj: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.