Klasická bramborová pomazánka

Klasická bramborová pomazánka

Není nic lepšího než chléb, který si namažeme něčím dobrým, lahodným, a hlavně čerstvě připraveným přímo u nás doma. No a pokud si k to zvládneme upéct i domácí pečivo, pak máme hotovou hostinu. Mrkněte, jak pečeme křupavé bagety.

Ingredience:

  • 4 středně velké brambory
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • Sůl podle chuti
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • 1 středně velká cibule
  • 1 vařené vejce (nemusí být)

Postup:

  • Brambory pečlivě omyjeme, vložíme do hrnce s vodou a uvaříme ve slupce doměkka.
  • Poté přecedíme, necháme trochu vychladnout a oloupeme.
  • Nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do misky.
  • Přidáme smetanu ke šlehání i zakysanou smetanu a promícháme.
  • Osolíme, opepříme a přisypeme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Kdo chce, může ještě přidat vejce, které nastrouháme na hrubším struhadle.
  • Pořádně zamícháme, aby se všechny suroviny spojily a podle chuti ještě přidáme sůl.
  • Podáváme na čerstvém chlebu, bagetě či jiném druhu pečiva.
Pomazánka z brambor na chléb a pečivo.
Zdroj: https://eatsmarter.com

Tip: Pokud chceme dosáhnout výraznějšího aroma, dáme petržel, pažitku, tymián i česnek do hmoždíře a pečlivě rozdrtíme na pastu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.