Není nic lepšího než chléb, který si namažeme něčím dobrým, lahodným, a hlavně čerstvě připraveným přímo u nás doma. No a pokud si k to zvládneme upéct i domácí pečivo, pak máme hotovou hostinu. Mrkněte, jak pečeme křupavé bagety.
Ingredience:
- 4 středně velké brambory
- 100 g smetany ke šlehání
- 3 lžíce zakysané smetany
- Sůl podle chuti
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
- 1 středně velká cibule
- 1 vařené vejce (nemusí být)
Postup:
- Brambory pečlivě omyjeme, vložíme do hrnce s vodou a uvaříme ve slupce doměkka.
- Poté přecedíme, necháme trochu vychladnout a oloupeme.
- Nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do misky.
- Přidáme smetanu ke šlehání i zakysanou smetanu a promícháme.
- Osolíme, opepříme a přisypeme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli.
- Kdo chce, může ještě přidat vejce, které nastrouháme na hrubším struhadle.
- Pořádně zamícháme, aby se všechny suroviny spojily a podle chuti ještě přidáme sůl.
- Podáváme na čerstvém chlebu, bagetě či jiném druhu pečiva.
Tip: Pokud chceme dosáhnout výraznějšího aroma, dáme petržel, pažitku, tymián i česnek do hmoždíře a pečlivě rozdrtíme na pastu.