Tohle je dokonale jednoduché, chutné, a přitom geniální zároveň. Někdo mávne rukou, že je to jen obyčejný opečený chléb, ale věřte, že je to úžasná lahůdka. Když se navíc kombinují s rajčaty, vznikne skutečná bomba.
Ingredience:
Na rajčata:
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 – 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 4 velká rajčata
- 1/4 hrnku bazalky
- 2 polévkové lžíce balzamikového octa
- 1 lžička soli
- Špetka drcených vloček červeného pepře
Na chléb:
- 1 velká bageta
- Extra panenský olivový olej
- 2 rozpůlené stroužky česneku
Postup:
- Rajčata opláchneme, necháme okapat a poté nakrájíme na kostičky.
- Bagetu rozkrájíme na plátky a zatím odložíme stranou.
- Na pánvi zahřejme olej, přidáme plátky česneku a restujeme do zlatavého nádechu cca 2 až 4 minuty.
- Poté necháme vychladnout. Mezitím dáme do misky nakrájená rajčata, bazalku, ocet, červené vločky pepře a česnek s olejem z pánve.
- Promícháme a necháme marinovat asi 30 – 40 minut.
- Mezitím si předehřejeme troubu na 200 stupňů a nakrájenou bagetu potřeme z obou stran olejem a rozložíme plátky na velký plech.
- Opečeme dozlatova po dobu 10 až 15 minut, přičemž v polovině pečení všechny plátky otočíme.
- Vyjmeme je z trouby, necháme 5 minut vychladnout a poté potřeme povrch každého plátku česnekem.
- Nakonec ozdobíme rajčatovou směsí a můžeme servírovat.