Klasická budapešťská pomazánka

Klasická budapešťská pomazánka

Tuto pomazánku sice známe s typicky českými surovinami, kterou je jednoznačně tvaroh, ale když jej zkusíte nahradit farmářským sýrem, budete se olizovat ještě víc než po klasické receptuře. Ostatně, pokud si chcete připravit klasiku, zkuste recepty na tvarohové knedlíky a hned budete mít lepší náladu.

Ingredience:

  • 220 g farmářského sýra
  • 90 g změklého čerstvého nesoleného másla
  • 70 g sterilované červené papriky
  • 1 malá žlutá cibule
  • 4 lžičky mléka
  • 1/2 lžičky soli

Postup:

  • Farmářský sýr s máslem musí mít pokojovou teplotu, aby s nimi bylo možné bez problémů pracovat.
  • Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a dáme do misky.
  • Červenou papriku vyndáme na cedník, aby okapala. Poté jí jemně nakrájíme a přidáme k cibuli.
  • Přihodíme změklé máslo, farmářský sýr, osolíme a důkladně promícháme.
  • Jakmile se všechny suroviny spojí, dáme hotovou pomazánku do lednice minimálně na 2 hodiny.
  • Pomazánka pak bude ještě lepší. Servírujeme s čerstvým chlebem nebo třeba bagetou. Perfektně bude i na jednohubkách z rohlíků.
Papriková pomazánka budapešť v originální verzi.
Zdroj: https://www.cooklikeczechs.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.