Klasická dršťková polévka

Klasická dršťková polévka

Ukážeme si recept na klasickou a tradiční českou dršťkovou polévku jak ji znáte z hospod a restaurací. Skvěle chutná s čerstvým chlebem. 

Ingredience

  • 0.5kg očištěných drštěk
  • 6 šálků vody
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl  pepř
  • 1 cibule

Postup

  1. Dršťky uvaříme ve vodě doměkka, zabere nám to asi hodinu. Poté je vyjmeme z vody, nakrájíme na proužky a vrátíme zpět do vody.
  2. Mezitím si na rozpáleném oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky a zaprášíme moukou.
  3. Jakmile nám mouka s cibulí zhnědnou tak přidáme mletou papriku a promícháme. Pozor, při dlouhém restování papriky bez vody by nám paprika zhořkla.
  4. Tuto směs dáme do hrnce s vodou a dršťkami a přivedeme k varu.
  5. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a dle chuti sůl a pepř.Podáváme s chlebem a nebo jiným pečivem.  Máte domácí pekárnu? Můžete vyzkoušet naše skvělé recepty na pečivo z domácí pekárny.
Tradiční polévka s dršťkama,  paprikou, majoránkou a chlebem v bíém talíři.
zdroj: czechinthekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.