Klasická italská polévka minestrone

Klasická italská polévka minestrone
Příprava: 10 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 5

Tato polévka byla tradičně vyrobena tak, aby spotřebovaly zbytky zeleniny, takže neváhejte použít jakoukoli sezónní zeleninu, kterou máte po ruce.

Co budeme potřebovat

  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 středně žlutá cibule (nakrájená)
  • 2 střední mrkve (oloupané a nakrájené)
  • 2 střední zelené celery (nakrájená)
  • ¼ šálku rajčatového protlaku
  • 500 g nakrájené sezónní zeleniny (brambory, žlutá dýně, cuketa, máslová dýně, zelené fazolky nebo hrášek)
  • 4 stroužky česneku (lisované nebo mleté)
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 1 velká plechovka nakrájených rajčat s tekutinou
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 500 ml vody
  • 1 lžička jemné mořské soli
  • 2 bobkové listy
  • špetka červené papriky
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 250 g celozrnných těstovin
  • 1 plechovka fazolí
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • čerstvě nastrouhaný parmazán (na ozdobu)

Postup

  • Zahřejte 3 lžíce olivového oleje v hrnci na střední teplotu.
  • Jakmile se olej třpytí, přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer, rajčatový protlak a špetku soli.
  • Vařte za častého míchání, dokud zelenina nezměkne a cibule nezprůhlední, asi 7 až 10 minut.
  • Přidejte sezónní zeleninu, česnek, oregano a tymián.
  • Za častého míchání vařte asi 2 minuty.
  • Zalijte rajčata z plechovky a jejich šťávu, vývarem a vodou.
  • Přidejte sůl, bobkové listy a červenou papriku.
  • Ochutíme čerstvě mletým černým pepřem.
  • Zvyšte teplotu na středně vysokou a přiveďte směs k varu, poté hrnec částečně přikryjte pokličkou.
  • Snižte teplotu, aby se polévka stále vařila.
  • Vařte 15 minut, poté odstraňte poklici a přidejte těstoviny, fazole a zeleninu.
  • Pokračujte ve vaření bez pokličky po dobu 20 minut, nebo dokud nejsou těstoviny uvařené al dente a zelenina měkká.
  • Odstraňte hrnec z plotny a poté vyjměte bobkové listy.
  • Vmíchejte citronovou šťávu a zbývající lžíci olivového oleje.
  • Pokud chcete, ozdobte misky polévky strouhaným parmazánem.
Modrý hrnec plný lahodné a voňavé polévky ze zeleniny.
Zdroj: aberdeenskitchen.com

Vedle minestrone nebo jako sladkou tečku na závěr můžete podávat lahodné sladké či slané suflé! Připravte si naše skvělé recepty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.