Olejová bábovka

Olejová bábovka
Příprava: 15 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Bábovka z oleje je oblíbená díky tomu, že nemusíme rozpouštět máslo, ani čekat až bude mít pokojovou teplotu. Příprava je jednoduchá a rychlá. Pokud rádi pečete a chcete vyzkoušet i jiné oblíbené pochoutky, pak mrkněte na recepty na bublaninu.

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 250 g cukru moučka
  • špetka soli
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • šťáva z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
  • 125 ml oleje
  • 125 ml vody
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • moučkový cukr na posyp

Postup:

  • Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180°C.
  • Připravíme si mísu a rozklepneme do ní vejce, přidáme cukr, sůl, vanilkový cukr, šťávu z citronu a šleháme do pěny.
  • Do našlehané směsi postupně vlijeme vodu a olej hezky na střídačku.
  • Promícháme, aby se neutvořila žádná hrudka.
  • Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a po částech nasypeme do směsi a zamícháme.
  • Formu na bábovku vymažeme a vysypeme.
  • Poté do ní nalijeme 2/3 těsta a do zbývající 1/3 přisypeme kakao.
  • Zamícháme a vlijeme do formy.
  • Vařečkou lehce promísíme, aby se utvořil mramorový vzor.
  • Pečeme po dobu 60 minut a propečení zkontrolujeme špejlí.
  • Hotovou bábovku vyjmeme z trouby a necháme chvilku vychladnout.
  • Poté ji vyklopíme z formy a pocukrujeme.
  • Servírujeme, až když je zcela vychladlá.
Mramorová bábovka z oleje.
Zdroj: https://www.strudelandschnitzel.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.