Klasická omáčka Chimichurri

Klasická omáčka Chimichurri
Příprava: 10 minut Počet porcí: 1

V Argentině je to velmi oblíbená pochoutka, která se používá jako marináda, ale i jako klasická omáčka ke grilovanému steaku, rybám, kuřecímu či jehněčímu masu, a také na těstoviny.

Jakékoliv své oblíbené jídlo můžete klidně obohatit o tuto delikatesu. Zkuste třeba recepty na grilované vepřové maso a uvidíte, jak bude s marinádou chutnat hned jinak.

Ingredience:

  • 1 hrnek čerstvé listové petrželky
  • 3 až 4 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce čerstvých listů oregana (nebo můžete 2 lžičky sušeného oregana)
  • 1/3hrnku extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce červeného nebo bílého vinného octa
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/8 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky vloček červené papriky

Postup:

  • Petrželku, čerstvé oregano a česnek nasekáme nadrobno a dáme do malé misky.
  • Vmícháme olivový olej, ocet, sůl, pepř a vločky červené papriky. Můžeme dát i více koření, záleží na tom, jak moc máme rádi kořeněné.
  • Ihned podáváme nebo můžeme nechat odležet v chladu. Ovšem poté je nutné vyndat omáčku dříve, aby měla před servírováním pokojovou teplotu.
  • V lednici jí můžeme uchovávat jeden až dva týdny maximálně.
Luxusní argentinská marináda plná bylinek k různým pokrmům.
Zdroj: https://www.simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.