Klasická polévka gazpacho

Klasická polévka gazpacho

Tento originální recept na studenou polévku vás nejen osvěží, ale dodá i potřebné tekutiny během horkých letních dnů.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg zralých římských rajčat (rozpůlených a zbavených jader)
  • 500 g okurky (oloupaná a zbavená semínek)
  • 1 středně zelená paprika (bez jader)
  • ½ malé červené cibule (oloupané)
  • 2 malé stroužky česneku (oloupané)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sherry octa
  • 1 lžička jemné mořské soli
  • ½  lžičky černého pepře
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 1 silný plátek bílého chleba (zbavený kůrky)

Na ozdobu (volitelné)

  • domácí krutony
  • nasekané čerstvé bylinky
  • kapka olivového oleje
  • zbytky nasekaných ingrediencí na gazpacho

Postup

  • Smíchejte všechny ingredience dohromady v mixéru nebo kuchyňském robotu.
  • Mixujte po dobu 1 minuty, nebo dokud polévka nedosáhne požadované konzistence.
  • Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí, pepřem a/nebo kmínem.
  • Nechte chladit v uzavřené nádobě po dobu 3 až 4 hodin do úplného vychladnutí.
  • Gazpacho podávejte vychlazené, ozdobené dle vašeho výběru.
Tradiční studená polévka z vyzrálých rajčat, ozdobená cherry rajčaty.
Zdroj: gimmesomeoven.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.