Vyzkoušejte si tuto zlatou klasiku bez masa. Čočkovka jak má být. Zvláštní je tento recept v tom, že přidáme baby špenát.
Ingredience
- 2 střední mrkve, nakrájené na kostičky
- 1 středně velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 hrnky čočky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce kari
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 1 lžíce soli
- 1 malá plechovka rajčatového protlaku
- 1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru, nebo kostka bujónu
- 100g baby špenátu
Postup
- Oloupejte a nakrájejte na kostičky 2 střední mrkve a 1 středně velkou cibuli. Nadrťte 4 stroužky česneku.
- Opláchněte čočku pod studenou vodou.
- Zahřejte 3 lžíce olivového oleje ve velkém hrnci, přidejte mrkev, cibuli a restujte do měkka, asi 5 minut.
- Přidejte česnek, 1 lžíci kari prášku, 1 čajovou lžičku mletého kmínu, 1 čajovou lžičku sušeného tymiánu a lžíci soli. Vařte asi 1 minutu.
- Přidejte čočku, rajčatový protlak a 1 litr vývaru, promíchejte a vařte. Zakryjte pokličkou a snižte teplotu.
- Vařte a občas míchejte, dokud čočka nezměkne a to 18 až 22 minut.
- Sejměte z ohně a ihned vmíchejte špenát. Dochuťte a ihned podávejte.