Klasická polévka z čočky bez masa

Klasická polévka z čočky bez masa

Vyzkoušejte si tuto zlatou klasiku bez masa. Čočkovka jak má být. Zvláštní je tento recept v tom, že přidáme baby špenát.

Ingredience

  • 2 střední mrkve, nakrájené na kostičky
  • 1 středně velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 hrnky čočky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce kari
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžíce soli
  • 1 malá plechovka rajčatového protlaku
  • 1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru, nebo kostka bujónu
  • 100g baby špenátu

Postup

  • Oloupejte a nakrájejte na kostičky 2 střední mrkve a 1 středně velkou cibuli. Nadrťte 4 stroužky česneku.
  • Opláchněte čočku pod studenou vodou.
  • Zahřejte 3 lžíce olivového oleje ve velkém hrnci, přidejte mrkev, cibuli a restujte do měkka, asi 5 minut. 
  • Přidejte česnek, 1 lžíci kari prášku, 1 čajovou lžičku mletého kmínu, 1 čajovou lžičku sušeného tymiánu a lžíci soli. Vařte asi 1 minutu.
  • Přidejte čočku, rajčatový protlak a 1 litr vývaru, promíchejte a vařte. Zakryjte pokličkou a snižte teplotu.
  • Vařte a občas míchejte, dokud čočka nezměkne a to 18 až 22 minut.
  • Sejměte z ohně a ihned vmíchejte špenát. Dochuťte a ihned podávejte.
Bezmasá čočková polévka
Zdroj: willcookforfriends.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.