Klasická třešňová bublanina

Klasická třešňová bublanina
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Bublanina jako od babičky. Sladké třešně a třené těsto – recept, na kterém si zaručeně pochutnáte.

Ingredience

  • 200 g krystalového cukru
  • 200 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 4 bílky
  • 4 žloutky
  • 400 g vypeckovaných třešní
  • špetka soli
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva

Postup

  • Změklé máslo vyšlehejte s cukrem.
  • Přidejte žloutky a opatrně zašlehejte.
  • Přisypte oba druhy mouky, špetku soli, kypřicí prášek a promíchejte.
  • Z bílků vyšlehejte sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta.
  • Plech nebo zapékací formu vymažte máslem a vysypte krupicovým cukrem.
  • Nalijte těsto, posypte ho třešněmi a dejte na 30 minut péct do trouby vyhřáté na 150°C.
  • Hotovou bublaninu poprašte moučkovým cukrem.
Dva kousky bublaniny s třešněmi
Zdroj: tasteatlas.com

Máte přebytek jahod? Podívejte se na další recepty s jahodami.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.