Bublanina jako od babičky. Sladké třešně a třené těsto – recept, na kterém si zaručeně pochutnáte.
Ingredience
- 200 g krystalového cukru
- 200 g másla
- 100 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 4 bílky
- 4 žloutky
- 400 g vypeckovaných třešní
- špetka soli
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
Postup
- Změklé máslo vyšlehejte s cukrem.
- Přidejte žloutky a opatrně zašlehejte.
- Přisypte oba druhy mouky, špetku soli, kypřicí prášek a promíchejte.
- Z bílků vyšlehejte sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta.
- Plech nebo zapékací formu vymažte máslem a vysypte krupicovým cukrem.
- Nalijte těsto, posypte ho třešněmi a dejte na 30 minut péct do trouby vyhřáté na 150°C.
- Hotovou bublaninu poprašte moučkovým cukrem.
Máte přebytek jahod? Podívejte se na další recepty s jahodami.