Tato sladká pochoutka je ideální snídaní, ale může to být i lehká večeře. U této vaflové směsi je skvělé, že si ji můžeme nechat uloženou v lednici klidně týden. Jen ji musíme před uložením znovu trochu našlehat. Pokud milujete sladká jídla, vyzkoušejte i recepty na lívanečky s ovocem.
Ingredience:
- 2 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 a 3/4 hrnku mléka
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 1 polévková lžíce krupicového cukru
- 4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
- Nahřejeme si vaflovač a připravíme si větší misku.
- Vejce rozklepneme do mísy a pomocí ručního mixéru našleháme do pěny.
- Přidáme mouku, mléko, rostlinný olej, cukr, prášek do pečiva, sůl, vanilkový extrakt a šleháme tak dlouho, až bude krásně hladké a jemné.
- Předehřátý vaflovač postříkáme kuchyňským sprejem, vlijeme do něj směs a pečeme dozlatova.
- Takto postupně zpracujeme všechno těsto.
- Podáváme ještě horké, ozdobené šlehačkou, jahodami a borůvkami.
Tip: Vejce a smetana ke šlehání jsou suroviny potřebné na zpracování krabicové směsi na dort dané značky, pokud budeme používat jinou značku, musíme ingredience přizpůsobit návodu na obalu.