Klasické a jednoduché vafle

Klasické a jednoduché vafle

Tato sladká pochoutka je ideální snídaní, ale může to být i lehká večeře. U této vaflové směsi je skvělé, že si ji můžeme nechat uloženou v lednici klidně týden. Jen ji musíme před uložením znovu trochu našlehat. Pokud milujete sladká jídla, vyzkoušejte i recepty na lívanečky s ovocem.

Ingredience:

  • 2 vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 a 3/4 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 polévková lžíce krupicového cukru
  • 4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

  • Nahřejeme si vaflovač a připravíme si větší misku.
  • Vejce rozklepneme do mísy a pomocí ručního mixéru našleháme do pěny.
  • Přidáme mouku, mléko, rostlinný olej, cukr, prášek do pečiva, sůl, vanilkový extrakt a šleháme tak dlouho, až bude krásně hladké a jemné.
  • Předehřátý vaflovač postříkáme kuchyňským sprejem, vlijeme do něj směs a pečeme dozlatova.
  • Takto postupně zpracujeme všechno těsto.
  • Podáváme ještě horké, ozdobené šlehačkou, jahodami a borůvkami.
Jednoduché sladké vafle s jahodami, borůvkami a šlehačkou.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Tip: Vejce a smetana ke šlehání jsou suroviny potřebné na zpracování krabicové směsi na dort dané značky, pokud budeme používat jinou značku, musíme ingredience přizpůsobit návodu na obalu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.