Klasické americké muffiny

Klasické americké muffiny

Borůvky jsou oblíbeným druhem ovoce, který se hodí v podstatě do jakéhokoliv moučníku, dezertu či koláče. V tomto receptu budou součástí vynikajícího těsta proměněného v malý zákusek. Ostatně zkuste i jiné recepty s borůvkami.

Ingredience:

  • 350 g hladké mouky
  • 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 240 ml podmáslí
  • 120 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 225 g borůvek
  • Třtinový cukr na posyp

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 220 stupňů a připravíme si formu na muffiny, přičemž do každého otvoru vložíme papírový košíček odpovídající velikosti.
  • Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, přisypeme cukr, osolíme a promícháme.
  • Vyndáme si jinou misku, dáme do ní podmáslí, vejce, olej, vanilkový extrakt a našleháme do pěny.
  • Vaječnou směs vlijeme do suchých přísad a jemně promícháme, aby se všechny suroviny propojily.
  • Důležité je směs příliš nepřemíchat, jinak budou muffiny zbytečně tuhé nebo hůř jako žvýkačka a to nechceme.
  • Pomocí lžíce nebo malé naběračky rozdělíme do jednotlivých otvorů formy na muffiny. Plníme jen do 3/4.
  • Povrch ozdobíme borůvkami a posypeme trochou třtinového cukru.
  • Vložíme do předehřáté trouby a hned snížíme teplotu na 180 stupňů.
  • Pečeme cca 25 minut dozlatova. Když do muffinu vsuneme špejlí, měla by být po vytažení čistá.
  • Hotové muffiny vyjmeme z trouby a necháme 10 – 15 minut odpočívat ve formě.
  • Teprve poté je přendáme na kuchyňskou mřížku a počkáme, až úplně vychladnou.
Borůvkové muffiny v americkém stylu
Zdroj: https://sortedfood.com

Tip: Pokud chceme muffin jako teplou snídani, dáme ho na 15 – 30 sekund ohřát do mikrovlnné trouby. Po vyjmutí dáme nahoru kousek čerstvého nesoleného másla, zakápneme javorovým sirupem a je hotovo.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.