Klasické crinkles

Klasické crinkles

V jednoduchosti je krása, což platí i pro sušenky a cukroví. Připravte si tento jednoduchý, ale velmi chutný recept a blýskněte se nejen před svými blízkými, ale také přáteli. No, a pokud se zdržíte s pečením těchto sušenek, neváhejte omrknout i recepty na vánoční cukroví bez pečení.

Ingredience:

  • 1/2 hrnku kvalitního neslazeného kakaového prášku
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/4 hrnku rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  • 2 lžičky kvalitního vanilkového extraktu
  • 1 hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 hrnku moučkového cukru na obalování

Postup:

  • Ve středně velké míse smícháme kakaový prášek, cukr a rostlinný olej. Jedno po druhém zašleháme vejce, dokud se zcela nezapracují. Vmícháme vanilku.
  • V jiné míse promícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl. Suché ingredience vmícháme do mokré směsi a mícháme tak dlouho, až bude směs pěkně hladká.
  • Mísu zakryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice minimálně na 4 hodiny nebo ideálně přes noc, aby těsto naleželo.
  • Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. Připravíme si 2 plechy a vyložíme pečicím papírem.
  • Odebíráme těsto polévkovou lžící, přičemž 1 lžíce těsta vystačí pro menší sušenky, 2 polévkové lžíce pro větší cukroví.
  • Do menší misky si dáme moučkový cukr. Každou kuličku těsta důkladně a rovnoměrně obalíme v cukru a dáme na připravený plech.
  • Pečeme v předehřáté troubě 10 minut (u malých sušenek) nebo 12 minut (u větších sušenek).
  • Sušenky jsou po vyndání z trouby měkké, ale jakmile začnou chladnout, tak ztvrdnou.
  • Necháme 5 minut odpočinout na plechu, než je přendáme na mřížku, aby vychladly.
  • Nakonec budou dokonale sladké a křupavé.
Nejlepší popraskané sušenky ve stylu brownies.
Zdroj: https://cafedelites.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.