Klasické francouzské makronky

Klasické francouzské makronky

Teno recept na pravé makronky musíte vyzkoušet – jsou křehké ale uvnitř krásně vláčné a čokoládová náplň je prostě lahoda .

Ingredience

Těsto:

  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g mandlové mouky
  • 3 bílky
  • 40 g cukru krystal
  • potravinářské barvivo

Čokoládová ganache:

  • 100 g čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička másla

Postup

  • Začněte přípravou ganache:
  • Smetanu ke šlehání ohřejte téměř k vodu varu, ale nevařte
  • Do misky dejte čokoládu nasekanou na malé kousky a máslo
  • Zalijte horkou smetanou a míchejte dokud se čokoláda nerozpustí
  • Nechte vychladnout a poté dejte do lednice ztuhnout
  • Mandlovou mouku smíchejte s moučkovým cukrem
  • Bílky prošlehejte s krupicovým cukrem do pěny
  • Přidejte potravinářské barvivo a vyšlehejte do sněhu
  • Opatrně přidejte mouku s cukrem a stěrkou jemně zamíchejte do sněhu
  • Pozor abyste těsto nepřemíchali, musí být hladké a jemné ale pevné, ne tekuté
  • Těsto dejte do cukrářského sáčku a na plech s pečicím papírem udělejte kolečka o průměru 4-5 cm
  • Několikrát plechem udeřte o kuchyňskou desku – odstraníte tím z těsta vzduchové bubliny
  • Nechte makronky zaschnout 30 – 60 minut – je to důležité, jinak by popraskaly
  • Poté pečte v troubě vyhřáté na 150° přibližně 10 minut
  • Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout
  • Vyndejte z lednice ganache a nechte povolit
  • Vytvářejte plněné makronky tak, že jedné pusince namažete na spodní – plochou stranu oblíbenou náplň a ke krému přilepíte druhou pusinku opět spodní stranou
  • Hotové čokoládové makronky nechte v chladu odležet do druhého dne
Tři oranžové makronky s čokoládovou ganache
Zdroj: gdaysouffle.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.