Teno recept na pravé makronky musíte vyzkoušet – jsou křehké ale uvnitř krásně vláčné a čokoládová náplň je prostě lahoda .
Ingredience
Těsto:
- 200 g moučkového cukru
- 100 g mandlové mouky
- 3 bílky
- 40 g cukru krystal
- potravinářské barvivo
Čokoládová ganache:
- 100 g čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička másla
Postup
- Začněte přípravou ganache:
- Smetanu ke šlehání ohřejte téměř k vodu varu, ale nevařte
- Do misky dejte čokoládu nasekanou na malé kousky a máslo
- Zalijte horkou smetanou a míchejte dokud se čokoláda nerozpustí
- Nechte vychladnout a poté dejte do lednice ztuhnout
- Mandlovou mouku smíchejte s moučkovým cukrem
- Bílky prošlehejte s krupicovým cukrem do pěny
- Přidejte potravinářské barvivo a vyšlehejte do sněhu
- Opatrně přidejte mouku s cukrem a stěrkou jemně zamíchejte do sněhu
- Pozor abyste těsto nepřemíchali, musí být hladké a jemné ale pevné, ne tekuté
- Těsto dejte do cukrářského sáčku a na plech s pečicím papírem udělejte kolečka o průměru 4-5 cm
- Několikrát plechem udeřte o kuchyňskou desku – odstraníte tím z těsta vzduchové bubliny
- Nechte makronky zaschnout 30 – 60 minut – je to důležité, jinak by popraskaly
- Poté pečte v troubě vyhřáté na 150° přibližně 10 minut
- Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout
- Vyndejte z lednice ganache a nechte povolit
- Vytvářejte plněné makronky tak, že jedné pusince namažete na spodní – plochou stranu oblíbenou náplň a ke krému přilepíte druhou pusinku opět spodní stranou
- Hotové čokoládové makronky nechte v chladu odležet do druhého dne