Klasické halušky

Klasické halušky

Tohle je základní recept na noky/knedlíčky, které si můžeme dát v podstatě s čímkoliv. Perfektně se hodí k masovému sosu, do husté polévky, se slaninou a zelím, nebo jen tak s restovanou cibulkou.

Ingredience:

  • 2 vejce velikosti L
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce vody
  • 1 hrnek polohrubé mouky

Postup:

  • Mouku prosejeme do misky spolu se solí, přidáme vejce, osolíme a vypracujeme těsto.
  • Důležité je, aby bylo pěkně hladké a zapracovaly se všechny suroviny.
  • Dáme si vařit hrnec vody, a jakmile začne bublat, můžeme se pustit do halušek.
  • Ještě si na linku připravíme misku či hrnek s vroucí vodou.
  • Lžičku nebo lžíci vždy do hrnku namočíme a oddělíme malé kousky těsta a postupně vhazujeme do hrnce.
  • Takhle pokračujeme, až dokud nezpracujeme veškeré těsto.
  • Vaříme po dobu 3 minut a pak scedíme přes větší cedník.
  • Propláchneme vodou a necháme okapat, poté můžeme podávat jak je nám libo.
Slovenské vaječné knedlíčky.
Zdroj: https://www.food.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.