Tohle je základní recept na noky/knedlíčky, které si můžeme dát v podstatě s čímkoliv. Perfektně se hodí k masovému sosu, do husté polévky, se slaninou a zelím, nebo jen tak s restovanou cibulkou.
Ingredience:
- 2 vejce velikosti L
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce vody
- 1 hrnek polohrubé mouky
Postup:
- Mouku prosejeme do misky spolu se solí, přidáme vejce, osolíme a vypracujeme těsto.
- Důležité je, aby bylo pěkně hladké a zapracovaly se všechny suroviny.
- Dáme si vařit hrnec vody, a jakmile začne bublat, můžeme se pustit do halušek.
- Ještě si na linku připravíme misku či hrnek s vroucí vodou.
- Lžičku nebo lžíci vždy do hrnku namočíme a oddělíme malé kousky těsta a postupně vhazujeme do hrnce.
- Takhle pokračujeme, až dokud nezpracujeme veškeré těsto.
- Vaříme po dobu 3 minut a pak scedíme přes větší cedník.
- Propláchneme vodou a necháme okapat, poté můžeme podávat jak je nám libo.