Konzervovaný angrešt

Konzervovaný angrešt
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 1

Zavařit angrešt není vůbec jednoduchá záležitost, často se stává, že bobule popraskají. Ukážeme si další způsob přípravy tak, aby angrešt zůstal vcelku.

Budete potřebovat

  • angrešt
  • nálev
  • sklenice na zavařování
  • jehlu

Postup přípravy

  • Angrešt zbavíme stopek a květů, umyjeme.
  • Připravíme si cukrový rozvar podle chuti.
  • Důkladně vysterilizujeme všechny zavařovací sklenice, které budeme používat.
  • Angrešt nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 5 minut – celou dobu udržujeme teplotu kolem 60°C, nesmí dojít k varu.
  • Poté angrešt nasypeme do studené vody a následně do sklenic.
  • Sklenice dolijeme horkým nálevem až po okraj.
  • Zavíčkujeme a vložíme do zavařovacího hrnce – asi 1 centimetr od sebe.
  • Do zavařovacího hrnce nalijeme vodu tak, aby byly sklenice ponořeny.
  • Vaříme 20 minut pod teplotou 85°C.
  • Sklenice ještě horké vytáhneme a otočíme směrem dnem vzhůru.
  • Necháme vychladnout a skladujeme v chladném a tmavém místě.
Angrešt v zavařovací sklenici s vedle rozházeným čerstvým angreštem.
zdroj: greatbritishchefs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.