Klasické konzervování ořechů

Klasické konzervování ořechů

Pro tento recept budete potřebovat ještě nezralé zelené ořechy, které nemají zralou vnitřní skořápku.

Budete potřebovat

  • 30 vlašských nezralých ořechů
  • 1 a ½ kg cukru krystal
  • 3 a ¼ šálku vody
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 hřebíčky nebo 1 lžička kardamomu

Postup přípravy

  • Ořechy je potřeba nejdříve oloupat, na tuto práci použijte škrabku a rukavice, abyste neměli barevné ruce.
  • Umístěte vlašské ořechy do hrnce se studenou vodou a omyjte je.
  • Vidličkou je propíchněte z každé strany.
  • Namočte vlašské ořechy do studené vody a nechte je namočené po dobu 9 dnů.
  • Mezitím vodu vyměňujte dvakrát denně – zbavíte se tak hořkosti ořechů.
  • Ořechy vám zřejmě vyplavou na povrch, proto je zajistěte například keramickou deskou.
  • Po 9 dnech ořechy dejte do vařící vody a nechte je tam 10 minut.
  • Vodu z hrnce vylijte a ořechy nechte vyschnout.
  • Mezitím si připravte cukrový rozvar.
  • Jakmile voda začne vřít, dejte do ní ořechy a vařte je v rozvaru asi 30 minut.
  • Po uplynutí doby varu plamen vypněte, hrnec přikryjte pokličkou a nechte vychladnout asi 6 hodin (nejlépe přes noc).
  • Další den do hrnce přidejte citronovou šťávu, skořici, vanilku a hřebíček / kardamom.
  • Pomalu ohřívejte a vařte dalších 30 minut.
  • Zkontrolujte, zda jsou ořechy měkké – měl by mít texturu sýru čedar – pokud je ještě příliš pevný, vařte je déle, dokud nezměknou.
  • Když jsou vlašské ořechy připravené, nalijte je spolu se sirupem do do sterilizovaných nádob a pořádně zavíčkujte.
  • Pro výbornou chuť je nechte minimálně 6 měsíců dozrát na chladném a tmavém místě.
Miska s jádry zavařovacích ořechů s vedle položenými celými ořechy.
zdroj: naturaldryfruits.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.