Konzervované papriky

Konzervované papriky
Příprava: 15 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 1

Asi nejběžnější způsob, jak si zakonzervovat papriky, je pomocí zavařovacího hrnce. Pokud ho máte k dispozici, postupujte podle našeho receptu.

Budete potřebovat

  • papriky
  • sůl
  • voda
  • nálev
  • zavařovací sklenice s víčky
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  • Ze všeho nejdřív si nachystejte potřebný počet sklenic na zavařování a sterilizujte je – i s víčky.
  • Poté začněte v hrnci zahřívat vodu, přidejte sůl a přiveďte k varu.
  • Mezitím si papriky očistěte, zbavte jader a omyjte.
  • Můžete je nakrájet na poloviny, čtvrtiny nebo je nechat vcelku.
  • Jakmile začne osolená voda vřít, papriky do ní vložte na 4-5 minut.
  • Připravte si sladkokyselý nálev.
  • Hotové papriky vkládejte jednu vedle druhé do sklenic.
  • Zalijte připraveným nálevem a otřete okraje sklenic papírovou utěrkou.
  • Zavíčkujte a sterilujte 30 minut při teplotě 85°C.
  • Vytáhněte sklenice z hrnce, otočte víčkem dolů.
  • Nechte vychladnout a uskladněte.
Ruka držící sklenici s nakládanými paprikami.
zdroj: honest-food.net

Vyzkoušejte také naše skvělé recepty na pomazánku z papriky pro jednohubky i obložené chlebíčky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.