Křupavé na povrchu, měkké uvnitř. Přesně takové jsou kuřecí řízky připravované v těstíčku. Mají skvělou chuť a hodí se pro jakoukoliv příležitost.
Může to být malá svačina, lahodný oběd i jednoduchá večeře. Jako příloha se hodí bramborová kaše, hranolky, nebo jen čerstvé pečivo. Mrkněte také na recepty na kuřecí prsní řízky.
Ingredience:
- 1 – 1 1/2 kg kuřecích prsou
- 1 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžičku soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 vejce
- 2 lžíce vody
- Olej na smažení
Postup:
- Připravíme si pánev, nalijeme do ní zhruba 4 – 5 cm oleje a necháme na středním ohni zahřívat.
- Mezitím v misce smícháme mouku, sůl a pepř.
- Do jiné misky rozklepneme vejce a rozmícháme s vodou.
- Kuře očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky.
- Ty obalíme v mouce se solí a pepřem, oklepeme přebytečnou mouku a vložíme do vejce.
- Obalíme ve vejci ze všech stran a vrátíme zpět do mouky.
- Znovu proházíme moukou, aby se na kuře nalepila všude a odložíme stranou.
- Obalené kousky kuřete necháme 5 minut odpočívat.
- Zkontrolujeme, jestli je olej dostatečně nahřátý a postupně vložíme kousky kuřete.
- Pánev naplníme tak, aby bylo možné kuře otáčet.
- Smažíme až dokud nemá zlato-hnědou barvu.
- Takto uděláme i ostatní kousky a necháme je na cedníku s ubrousky, aby odkapal přebytečný olej.
- Pokud se nám zdá kuře méně slané, můžeme ještě hotové kousky osolit v míse před servírováním.