Klasické pařížské tyčinky

Klasické pařížské tyčinky
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 40

Tyto lahodné a velmi jemné ořechové tyčky s křupavou polevou jsou ideálním cukrovím pro vánoční svátky. Jejich úžasná vůně i chuť rozjasní vaše chuťové smysly a určitě nebudete moci zůstat jen u jednoho kousku. Omrkněte také recepty na ořechové cukroví.

Ingredience:

Na těsto:

  • 125 g mletých mandlí
  • 125 g mletých vlašských ořechů
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 vaječný žloutek (vejce velikosti L)
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 50 g polohrubé mouky

Na polevu:

  • 1 bílek (vejce velikosti L)
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • čerstvě nastrouhanou kůru z 1 chemicky neošetřeného citronu

Postup:

  • Do nádoby kuchyňského robota dáme mandle, vlašské ořechy, moučkový cukr, vejce, žloutek, vanilkový cukr i polohrubou mouku a nasadíme lopatkový nástavec.
  • Na střední rychlost mícháme tak dlouho, dokud se všechny suroviny nespojí a neutvoří se koule.
  • Hotové těsto vyjmeme z mísy a dáme na pracovní plochu, kterou ještě předtím posypeme moukou.
  • Několikrát prohněteme, aby bylo těsto pěkně pružné. Vytvarujeme kouli, zabalíme do potravinové fólie a dáme na 2 až 2,5 hodiny do lednice.
  • Předehřejeme si troubu na 150 stupňů a připravíme si plech vyložený pečícím papírem.
  • Pracovní plochu znovu vysypeme moukou, dáme na něj těsto, které dosud odpočívalo v lednici, a vyválíme do tvaru obdélníku o tloušťce asi 4 mm.
  • Umyjeme nádobu robota a vrátíme zpět na stojan. Nasadíme nástavec na šlehání, přidáme do mísy bílek a našleháme do pěny.
  • Přisypeme moučkový i vanilkový cukr, citronovou kůru a šleháme, dokud se na povrchu netvoří malé kopečky.
  • Pomocí kolečka na krájení pizzy nařežeme těsto na pruhy o šířce cca 2 až 3 cm a potřeme připravenou citronovou polevou.
  • Pomocí špachtle nebo nože přeneseme jednotlivé tyčinky na plech a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme cca 15 – 20 minut, poté vyjmeme plech z trouby a necháme vychladnout.
Tradiční ořechové tyčinky v pařížském stylu.
Zdroj: https://juliarecipes.com

Tip: Pokud opravdu milujete oříšky, neváhejte a vyzkoušejte rovněž recepty na ořechovou bábovku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.