Klasické svatomartinské rohlíčky

Klasické svatomartinské rohlíčky

Jak lépe se dá oslavit nějaký svátek či slavnostní událost než dobrým jídlem? Tohle pečivo má svou charakteristickou chuť i konzistenci a rozhodně stojí za to. Ostatně k tomuto svátku se pojí i recepty na pečenou husu, která nesmí na jídelníčku chybět.

Ingredience:

  • 200 ml plnotučného mléka
  • 1 sáček instantního droždí
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 35 g krystalového cukru
  • 3 g jemné mořské soli
  • 3 vejce
  • 100 g změklého másla

Na dohotovení:

  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 vaječné žloutky
  • 100 g hrubého cukru

Postup:

  • Mléko zahřejeme, přidáme cukr, sušené droždí, trochu mouky a necháme vzejít kvásek.
  • Do misky prosejeme obě mouky, sůl, přihodíme vejce, změklé máslo, a nakonec hotový kvásek. Uhněteme těsto, které bude měkké a lepkavé, což je správná konzistence.
  • Z hotového těsta utvoříme kuličku a vložíme ji do skleněné misky vymazané olejem. Necháme kynout, dokud není těsto dvojnásobné.
  • Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a připravíme si plechy na pečení.
  • Těsto vyválíme na tloušťku asi 3 mm a vykrájíme z něj stejně velké čtverce o velikosti cca 12×12 cm. Mělo by jich být 16 z celého plátu.
  • Zatočíme/srolujeme a vytvarujeme jako rohlík. Všechny naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem.
  • Posypeme hrubým cukrem a vložíme do předehřáté trouby. Necháme péct asi 15 – 20 minut. Když se budou péct moc rychle, snížíme teplotu na 180°C.
  • Hotové rohlíčky odložíme na mřížku a necháme vychladnout. Perfektně chutnají s máslem a dobrou marmeládou.
Jednoduché rohlíčky bez náplně
Zdroj: https://breadcakesandale.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.