Klasické ukrajinské sirníky

Klasické ukrajinské sirníky

Recept převzatý z ukrajinské kulinářské kultury. Těsto je hutnější a hustější, než tomu bývá u námi známých tvarohových lívanců. Do sirníků je radost se zakousnout, zejména když jsou podávané teplé se zakysanou smetanou, cukrem a javorovým sirupem.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g tvrdého tvarohu
  2. 2 vejce
  3. 125 g + 75 g hladké mouky (odděleně)
  4. 25 g cukru
  5. ½ lžičky soli
  6. Rozinky (nepovinný)
  7. 6-8 polívkových lžic oleje na smažení

Postup

  1. Do velké mísy nadrobíme tvrdý tvaroh na malé kousky
  2. Přidáme 2 vejce a smícháme
  3. Přimícháme 125 g mouky, cukr a sůl
  4. Pokud v receptu používáte rozinky, tak je přidejte
  5. Vše do hladka promícháme
  6. Těsto musí být hustější, ne jako klasické palačinkové těsto
  7. Z těsta tvarujeme malé placičky, které obalíme ve zbylé mouce (75 g)
  8. Ve velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje
  9. Syrníky na pánvičku opatrně vkládáme
  10. Pečeme z každé strany 4 -5 minut, dokud nejsou zlatavé

Na talíři ozdobíme moučkovým cukrem, pokapeme javorovým sirupem, medem a šlehačkou. Nebo vyzkoušejte sirníky na tradiční ruský způsob – se zakysanou smetanou a oblíbeným lesním ovocem.

Hutné ukrajinské sirníky s lesním ovocem.
Zdroj: foodgawker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.