Přestože najdete recepty, které obsahují vejce, tradičně tato přísada není zahrnuta. Přidáním vajec si usnadníte práci s těstem, které bude vláčnější a půjde lépe tvarovat do již zmíněných měsíčků.
Ingredience
- Hladkou mouku 150g
- Máslo 100g
- Loupané mandle nebo vlašské ořechy 60g
- Vanilkový cukr 2 sáčky
- Žloutky 2ks
- Moučkový cukr na posyp/obalení
- Špetka soli
Postup
- Vložte máslo a mouku do mísy, kde je řádně smíchejte.
- Poté přidejte mleté/drcené ořechy, vanilkový cukr, sůl a žloutky a robotem, nebo rukama vypracujte těsto.
- Těsto rozdělte na 4 kusy, které vytvarujete do válečků, které zabalte do potravinářské fólie.
- Vložte alespoň na hodinu, nejdéle však na dva dny, do ledničky.
- Předehřejte si troubu na 180°C, vyndejte válečky těsta z ledničky.
- Válečky nakrájejte na menší kousky, tvarujte do půlměsíčků-rohlíčků, kterými vykládáte pečící papír.
- Rohlíčky pečte přibližně 11-12 minut, dokud nezezlátnou.
- Po upečení nechte rohlíčky 2-3 minuty chladnout a mezitím si připravte moučkový cukr na obalení.
- Ještě teplé rohlíčky obalte v cukru a máme hotovo.
- Vychladlé rohlíčky skladujte v chladném prostředí, kde vydrží až několik týdnů.