Klasické vanilkové rohlíčky s vejci

Klasické vanilkové rohlíčky s vejci

Přestože najdete recepty, které obsahují vejce, tradičně tato přísada není zahrnuta. Přidáním vajec si usnadníte práci s těstem, které bude vláčnější a půjde lépe tvarovat do již zmíněných měsíčků.

Ingredience

  • Hladkou mouku 150g
  • Máslo 100g
  • Loupané mandle nebo vlašské ořechy 60g
  • Vanilkový cukr 2 sáčky
  • Žloutky 2ks
  • Moučkový cukr na posyp/obalení
  • Špetka soli

Postup

  • Vložte máslo a mouku do mísy, kde je řádně smíchejte.
  • Poté přidejte mleté/drcené ořechy, vanilkový cukr, sůl a žloutky a robotem, nebo rukama vypracujte těsto.
  • Těsto rozdělte na 4 kusy, které vytvarujete do válečků, které zabalte do potravinářské fólie.
  • Vložte alespoň na hodinu, nejdéle však na dva dny, do ledničky.
  • Předehřejte si troubu na 180°C, vyndejte válečky těsta z ledničky.
  • Válečky nakrájejte na menší kousky, tvarujte do půlměsíčků-rohlíčků, kterými vykládáte pečící papír.
  • Rohlíčky pečte přibližně 11-12 minut, dokud nezezlátnou.
  • Po upečení nechte rohlíčky 2-3 minuty chladnout a mezitím si připravte moučkový cukr na obalení.
  • Ještě teplé rohlíčky obalte v cukru a máme hotovo.
  • Vychladlé rohlíčky skladujte v chladném prostředí, kde vydrží až několik týdnů.
Rohlíčky posypané cukrem
Zdroj: pixabay.com
Monika Blažková

Autor článku
Monika Blažková

Vaření je můj relax. Už od malička mě učila moje mamka ty nejlepší dobroty. Mimo jiné se ve volném čase věnuji pečení pro mé blízké a nyní ráda předám nějakou tu inspiraci i vám. :)

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.