I když většinou se obrácené řízky po osmažení zapékají, není to bezpodmínečně nutné. Dají se připravit rovněž pouze na pánvi.
Ingredience:
- 400 g vepřových řízků, případně vykostěných kotlet či krkovice
- 1 šálek strouhanky
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- olej na smažení
- sůl, pepř
Postup:
- Plátky vepřového masa naklepejte a následně osolte, opepřete a potřete rovněž prolisovaným česnekem.
- Poté maso postupně obalte, nejprve ve strouhance a poté ve vajíčku.
- Obalené řízky vložte na rozpálenou pánev s dostatečným množstvím oleje.
- Smažte jednotlivé plátky 3-4 minuty z každé strany dozlatova.
- Po vyjmutí z pánve řízky položte na papírové utěrky, které absorbují přebytečný olej.
Obrácené řízky z vepřového masa chutnají skvěle s bramborovou kaší či bramborem a zeleninovou oblohou.
Tradiční řízky v trojobalu neboli obalené postupně v mouce, vajíčku a strouhance jsou ozdobou každé sváteční tabule. Načerpejte inspiraci z našich smažených řízků v sedmi různých podobách!