Klasické zavařování hrušek

Klasické zavařování hrušek
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Vyzkoušejte i náš jednoduchý recept na zavařování hrušek v zavařovacím hrnci!

Budete potřebovat

  • hrušky
  • voda
  • citronová šťáva
  • cukr
  • skořice
  • hřebíček
  • zázvor

Postup přípravy

  • Hrušky důkladně umyjte a osušte.
  • Nezapomeňte je oloupat od slupky – můžete využít škrabku na zeleninu.
  • Odstraňte stopky a každou hrušku rozkrojte na polovinu.
  • Zbavte je vnitřních jader a jadřinců.
  • Hrušky namočte do vody s citronovou šťávou, která zabraňuje jejich zhnědnutí.
  • Připravte si cukrový sirup neboli nálev s jednou částí cukru na dvě části vody.
  • Hrušky dávejte do připravených zavařovacích sklenic a přidejte k nim skořici, hřebíček nebo zázvor.
  • Do sklenic nalijte nálev a pečlivě zavíčkujte.
  • Sklenice vložte do zavařovacího hrnce a zalijte je vodou tak, aby byly celé ponořené.
  • Vařte asi 20 minut na 85 stupňů.
  • Poté je vyndejte z hrnce a dnem je otočte vzhůru – pokládejte na utěrku.
  • Nechte vychladnout – nejlépe přes noc a pak je uskladněte.
Nakládané hrušky ve sklenici a vedle položené čerstvé hrušky.
zdroj: www.southernkitchen.com

Vyzkoušejte i naše recepty na zavařování červené řepy a uchovejte si ji po celý rok. Její blahodárné účinky se jistě podepíší na zdraví.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.