Klasický bílý chléb

Klasický bílý chléb
Příprava: 15 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 4

Chleba z domácí pekárny chutná náramně. Tento recept připomíná lehký toustový chléb. Můžete si jej dopřát ke snídani potřený třeba vaší oblíbenou marmeládou. 

Ingredience:

  • 1 hrnek vlažné vody (cca 45 °C)
  • 2 lžíce bílého cukru
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce oleje 
  • 2 hrnky světlé chlebové mouky
  • 1 lžička soli

Postup:

  • Do domácí pekárny si nalijte vodu, nasypte do ní cukr a přidejte droždí.
  • Nechte 10 minut odležet. 
  • Pak přidejte máslo, olej, mouku a sůl.
  • Pečte na základní program (světlý bochník). 
Domácí chléb.
www.stayathome.com.au

Vyzkoušejte také naše neodolatelné recepty na polévky z chleba, které zasytí, zahřejí i osvěží!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.