Chleba z domácí pekárny chutná náramně. Tento recept připomíná lehký toustový chléb. Můžete si jej dopřát ke snídani potřený třeba vaší oblíbenou marmeládou.
Ingredience:
- 1 hrnek vlažné vody (cca 45 °C)
- 2 lžíce bílého cukru
- 1 balíček sušeného droždí
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžíce oleje
- 2 hrnky světlé chlebové mouky
- 1 lžička soli
Postup:
- Do domácí pekárny si nalijte vodu, nasypte do ní cukr a přidejte droždí.
- Nechte 10 minut odležet.
- Pak přidejte máslo, olej, mouku a sůl.
- Pečte na základní program (světlý bochník).
Vyzkoušejte také naše neodolatelné recepty na polévky z chleba, které zasytí, zahřejí i osvěží!