Klasický biskupský chlebíček s kandovaným ovocem

Klasický biskupský chlebíček s kandovaným ovocem

To, jakými barvami bude váš chlebíček zářit, ovlivníte množstvím a druhem kandovaného ovoce. Oblíbená je především kombinace červené, žluté a zelené.  

Ingredience:

  • 2 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 šálek másla
  • 2 a 1/2 šálku vody
  • 1 a 1/4 šálku cukru
  • 1/2 šálku tvarohu
  • 1 šálek sušených meruněk
  • 2 šálky kandovaného ovoce
  • 1 šálek vlašských ořechů
  • 1 šálek rozinek
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 160°C a vymažte a vysypejte formu na biskupský chlebíček.
  2. Rozinky a sušené meruňky s vodou a čtvrt šálkem cukru povařte za občasného míchání přibližně 30 minut na pánvi.
  3. Nechte vychladnout.
  4. V mezidobě smíchejte rozpuštěné máslo s tvarohem, vanilkovým extraktem a zbývajícím cukrem.
  5. Přidejte k jejich směsi vejce a důkladně promíchejte.
  6. Následně přidejte i vychladlou směs rozinek a meruněk.
  7. Opět promíchejte a po částech vmíchejte též mouku a prášek do pečiva.
  8. Na závěr přidejte kandované ovoce a ořechy.
  9. Promíchejte a těsto následně vložte do připravené formy.
  10. Pečte přibližně po dobu 55 minut.
Moučník s kandovaným ovocem, oříšky a sušeným ovocem
zdroj: lordbyronskitchen.com

Podobná biskupskému chlebíčku je i slavná německá štola. Upečte si ji společně s námi nejen o Vánocích!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.