Nejlepší salát s křupavými domácími krutony a lehkým dresinkem, skvělý způsob, když chcete pohostit návštěvu.
Co budeme potřebovat
Na krutony
- ½ francouzské bagety (nakrájená kostičky)
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého česneku
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
Na dresink
- 2 malé stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
- 1,5 lžičky červeného vinného octa
- 70 ml olivového oleje
- ½ lžičky soli
Na salát
- 1 velký římský salát
- 30 g parmazánu (strouhaného)
Postup
- Předehřejte troubu na 160°C.
- Bagetu nakrájejte na kostičky.
- V malé misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje a 1 lžičku jemně nasekaného česneku.
- Krutony pokapejte česnekovým olejem a navrch posypte 2 lžícemi strouhaného parmazánu.
- Míchejte, dokud nebudou rovnoměrně pokryté.
- Bagetu rozprostřete na plech a pečte, dokud nebudou světle zlaté a křupavé, 10-12 minut, nebo do požadované křupavosti.
- Mezitím, si v malé misce prošlehejte česnek, hořčici, worcester, citronovou šťávu a červený vinný ocet.
- Za stálého šlehání pomalu zakápněte olivovým olejem.
- Přidejte sůl a pepř.
- Římský salát opláchněte, osušte a nakrájejte nebo natrhejte na kousky.
- Vložte do velké mísy a bohatě posypte strouhaným parmazánem a vychladlými krutony.
- Pokapejte dresinkem a jemně promíchejte, dokud nebude salát obalený.
Jak jsme slibovali v úvodu, k tomuto receptu na Caesar salát se perfektně hodí domácí limonáda bez zbytečných kalorií navíc. Zkuste naše recepty a připravte si osvěžující nekalorickou levandulovou limonádu.