Klasický Caesar salát s domácími krutony

Klasický Caesar salát s domácími krutony
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Nejlepší salát s křupavými domácími krutony a lehkým dresinkem, skvělý způsob, když chcete pohostit návštěvu.

Co budeme potřebovat

Na krutony

  • ½ francouzské bagety (nakrájená kostičky)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého česneku
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu

Na dresink

  • 2 malé stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 1,5 lžičky červeného vinného octa
  • 70 ml olivového oleje
  • ½ lžičky soli

Na salát

  • 1 velký římský salát
  • 30 g parmazánu (strouhaného)

Postup

  • Předehřejte troubu na 160°C.
  • Bagetu nakrájejte na kostičky.
  • V malé misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje a 1 lžičku jemně nasekaného česneku.
  • Krutony pokapejte česnekovým olejem a navrch posypte 2 lžícemi strouhaného parmazánu.
  • Míchejte, dokud nebudou rovnoměrně pokryté.
  • Bagetu rozprostřete na plech a pečte, dokud nebudou světle zlaté a křupavé, 10-12 minut, nebo do požadované křupavosti.
  • Mezitím, si v malé misce prošlehejte česnek, hořčici, worcester, citronovou šťávu a červený vinný ocet.
  • Za stálého šlehání pomalu zakápněte olivovým olejem.
  • Přidejte sůl a pepř.
  • Římský salát opláchněte, osušte a nakrájejte nebo natrhejte na kousky.
  • Vložte do velké mísy a bohatě posypte strouhaným parmazánem a vychladlými krutony.
  • Pokapejte dresinkem a jemně promíchejte, dokud nebude salát obalený.
Miska plná lahodného římského salátu se zálivkou a vypečenou bagetou.
Zdroj: cookingclassy.com

Jak jsme slibovali v úvodu, k tomuto receptu na Caesar salát se perfektně hodí domácí limonáda bez zbytečných kalorií navíc. Zkuste naše recepty a připravte si osvěžující nekalorickou levandulovou limonádu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.