Klasický císařský trhanec

Klasický císařský trhanec

Tento dezert je velkou pochoutkou rakouské gastronomie. Pokud se vydáte do nějaké horské chaty, můžete si jako dezert dát právě Kaiserschmarren. Myslíte, že palačinka natrhaná na kusy a servírovaná s tzv. ovocným rozmarem. Neváhejte a vyzkoušejte naše recepty na palačinky.

Ingredience:

Na těsto:

  • 4 vejce
  • 125 g polohrubé mouky
  • 125 ml mléka (mělo by mít pokojovou teplotu)
  • Špetka soli
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 40 g moučkového cukru
  • 80 g rozinek
  • 4 polévkové lžíce čerstvého nesoleného másla

Na posyp:

  • 1 polévková lžíce moučkového cukru

Postup:

  • Připravíme si dvě misky, do jedné oddělíme bílky a do druhé žloutky.
  • Ke žloutkům přidáme prosetou mouku, mléko, sůl, kypřící prášek do pečiva, cukr a vymícháme hladké těsto.
  • Necháme 10 minut odpočívat a mezitím si nachystáme sníh z bílků.
  • Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta.
  • Nakonec přimícháme rozinky, jen dáme pozor, aby se sníh nerozbil.
  • V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, vlijeme do ní všechno těsto a na střední plamen opečeme palačinku, aby byla křupavá.
  • Poté palačinku otočíme, přidáme zbývající 2 lžíce másla a opečeme i z druhé strany.
  • Ještě teplou palačinku přendáme na talíř a natrháme na kousky.
  • Posypeme moučkovým cukrem.
Luxusní sladký trhanec v super rychlé variantě.
Zdroj: https://www.einfachbacken.de

Tip: Jestli budete chystat trhanec v době, kdy je sezóna švestek, stačí je vypeckovat, zalít vodou, přidat krystalový cukr a svařit.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.