Klasický cuketový perník

Klasický cuketový perník
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

Vlhký a díky koření i lehce pikantní, přesně takový je tento dokonalý moučník, po kterém se u vás doma jen zapráší.

Ingredience:

  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 1/4 hrnku melasy
  • 1/4 hrnku rostlinného oleje
  • 3/4 hrnku vanilkového jogurtu
  • 3 vejce
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 1/3 hrnku strouhané cukety
  • 3 hrnky polohrubé mouky

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 170°C a obdélníkovou formu nastříkáme olejem ve spreji.
  • Do velké misky dáme cukr, melasu, olej, jogurt a vejce.
  • Vše důkladně našleháme, aby se suroviny spojily.
  • Přidáme skořici, zázvor, muškátový oříšek, hřebíček, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a promícháme.
  • Nakonec vmícháme strouhanou cuketu s moukou.
  • Těsto nalijeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme asi 50 – 60 minut, až dokud perník nezíská zlatavě hnědý nádech.
  • Špejlí vyzkoušíme těsto uprostřed, jestli nelepí a můžeme vytáhnout z trouby.
  • Zatím odložíme stranou a necháme moučník odpočinout 10 minut ve formě, teprve potom můžeme vyklopit na stojan a nechat úplně vychladnout.
Perník s cuketou a vanilkovým jogurtem.
Zdroj: https://www.allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.