Tento guláš je chutný, rychlý a velmi snadný. Může se podávat s pečenou zeleninou, ale také s vařenými těstovinami. Ostatně, neváhejte se mrknout i na recepty na těstoviny se zeleninou, třeba vás inspirují.
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 středně velká cibule
- 1 červená paprika
- 1 kg hnědých hub
- 1 plechovka loupaných nakrájených rajčat
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 1 – 2 lžičky sušeného česneku
- 1,5 lžíce mleté sladké papriky
- 6 větviček čerstvého tymiánu
- sůl podle chuti
Postup:
- Připravíme si pánev a dáme do ní lžíci olivového oleje.
- Cibuli i papriku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Houby vyčistíme a rozkrájíme na čtvrtky.
- Vhodíme cibuli do pánve a restujeme zhruba 4 – 5 minut, aby změkla.
- Přidáme papriku a necháme vařit asi 5 – 6 minut, až dokud nezačnou s cibulí karamelizovat.
- Vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
- Do stejné pánve dáme druhou lžíci oleje a vhodíme houby, které vaříme za stálého míchání do odpaření vody.
- Houby osolíme, přisypeme česnek a necháme restovat, aby byly měkké.
- Jakmile změknou, přihodíme papriku s cibulí, nakrájená rajčata, zeleninový vývar, sladkou papriku, sůl a tymián.
- Důkladně promícháme a přivedeme k varu.
- Zaklopíme poklicí, snížíme teplotu a necháme vařit cca 20 minut.
- Ještě teplé podáváme.
Tip: Jestli chceme, aby byla směs trochu hustší, můžeme ještě ke konci přidat 2 polévkové lžíce strouhanky a vařit dalších 10 minut.