Klasický houbový guláš 

Klasický houbový guláš 
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 5

Tento guláš je chutný, rychlý a velmi snadný. Může se podávat s pečenou zeleninou, ale také s vařenými těstovinami. Ostatně, neváhejte se mrknout i na recepty na těstoviny se zeleninou, třeba vás inspirují.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 kg hnědých hub
  • 1 plechovka loupaných nakrájených rajčat
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 – 2 lžičky sušeného česneku
  • 1,5 lžíce mleté sladké papriky
  • 6 větviček čerstvého tymiánu
  • sůl podle chuti

Postup:

  • Připravíme si pánev a dáme do ní lžíci olivového oleje.
  • Cibuli i papriku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • Houby vyčistíme a rozkrájíme na čtvrtky.
  • Vhodíme cibuli do pánve a restujeme zhruba 4 – 5 minut, aby změkla.
  • Přidáme papriku a necháme vařit asi 5 – 6 minut, až dokud nezačnou s cibulí karamelizovat.
  • Vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
  • Do stejné pánve dáme druhou lžíci oleje a vhodíme houby, které vaříme za stálého míchání do odpaření vody.
  • Houby osolíme, přisypeme česnek a necháme restovat, aby byly měkké.
  • Jakmile změknou, přihodíme papriku s cibulí, nakrájená rajčata, zeleninový vývar, sladkou papriku, sůl a tymián.
  • Důkladně promícháme a přivedeme k varu.
  • Zaklopíme poklicí, snížíme teplotu a necháme vařit cca 20 minut.
  • Ještě teplé podáváme.
Veganská omáčka z čerstvých hub.
Zdroj: https://www.mariaushakova.com/

Tip:  Jestli chceme, aby byla směs trochu hustší, můžeme ještě ke konci přidat 2 polévkové lžíce strouhanky a vařit dalších 10 minut.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.