Tradiční recept, ve kterém se snoubí chuť kančího masa především s cibulí a kořením. Chuť je zde mírně ozvláštněna kouskem slaniny.
Ingredience:
- 600 g kančího masa
- 3 cibule
- 50 g slaniny
- 100 ml červeného vína
- 400 ml vody
- 2 PL rajčatového pyré
- 4 rajčata
- 8 PL sójové omáčky
- 2 PL oleje
- jalovec
- hřebíček
- kukuřičný škrob nebo solamyl
- sůl, pepř
Postup:
- Kančí maso omyjte, nakrájejte na kousky a zlehka orestujte v hrnci s rozpáleným olejem.
- Maso vyjměte a do hrnce dejte zesklovatět nakrájenou cibuli.
- Po chvilce přidejte do hrnce rovněž na kostičky nakrájenou slaninu.
- Když je slanina lehce orestovaná, přidejte rajčatové pyré a krátce povařte.
- Následně přidejte nakrájená rajčata a důkladně zamíchejte.
- Přilijte vodu a červené víno.
- Když se směs začne vařit, přidejte kančí maso, sójovou omáčku a koření.
- Promíchejte a za občasného míchání vařte v přiklopeném hrnci přibližně 2 až 2,5 hodiny.
- Po uplynutí této doby vyjměte jalovec a hřebíček a v případě potřeby zahustěte pomocí kukuřičného škrobu či solamylu.
Tento kančí guláš lze servírovat s knedlíky, těstovinami či čerstvým pečivem.
Divočáka nemusíte vždy konzumovat jen ve formě guláše. Vyzkoušejte také další pochoutky z kančího masa!