Klasický kančí guláš

Klasický kančí guláš

Tradiční recept, ve kterém se snoubí chuť kančího masa především s cibulí a kořením. Chuť je zde mírně ozvláštněna kouskem slaniny.

Ingredience:

  • 600 g kančího masa
  • 3 cibule
  • 50 g slaniny
  • 100 ml červeného vína
  • 400 ml vody
  • 2 PL rajčatového pyré
  • 4 rajčata
  • 8 PL sójové omáčky
  • 2 PL oleje
  • jalovec
  • hřebíček
  • kukuřičný škrob nebo solamyl
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Kančí maso omyjte, nakrájejte na kousky a zlehka orestujte v hrnci s rozpáleným olejem.
  2. Maso vyjměte a do hrnce dejte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  3. Po chvilce přidejte do hrnce rovněž na kostičky nakrájenou slaninu.
  4. Když je slanina lehce orestovaná, přidejte rajčatové pyré a krátce povařte.
  5. Následně přidejte nakrájená rajčata a důkladně zamíchejte.
  6. Přilijte vodu a červené víno.
  7. Když se směs začne vařit, přidejte kančí maso, sójovou omáčku a koření.
  8. Promíchejte a za občasného míchání vařte v přiklopeném hrnci přibližně 2 až 2,5 hodiny.
  9. Po uplynutí této doby vyjměte jalovec a hřebíček a v případě potřeby zahustěte pomocí kukuřičného škrobu či solamylu.

Tento kančí guláš lze servírovat s knedlíky, těstovinami či čerstvým pečivem.

Guláš připravený z kančího masa servírovaný s těstovinami
zdroj: kikkoman.eu

Divočáka nemusíte vždy konzumovat jen ve formě guláše. Vyzkoušejte také další pochoutky z kančího masa!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.