Klasický králík na smetaně jako od babičky

Klasický králík na smetaně jako od babičky
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Co tradičnějšího ještě uvařit než králíka na smetaně? Vyzkoušjte toto poměrně rychlé a dobré jídlo, které se hodí i na Velikonoce.

INGREDIENCE

  • 1 králík
  • 1 kelímek sladké smetany
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • hladká mouka
  • sádlo

POSTUP

  1. Králíka omyjte a naporcujte.
  2. Maso osolte a opepřete.
  3. V kastrolu osmažte na tuku nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte králičí maso a opečte.
  4. Posypte mletou paprikou, podlijte a duste doměkka.
  5. Jakmile je králičí maso hotové, zahustěte šťávu smetanou, v níž jste rozkvedlali mouku.
  6. Povařte ještě chvíli a můžete podávat s houskovým knedlíkem.
Kusy králíka ve smetanové omáčce servírované na talíři.
www.simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.