Klasický kynutý koláč s meruňkami

Klasický kynutý koláč s meruňkami

Budete potřebovat:

Těsto:

  • 300 gramů hladké mouky
  • 60 gramů cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 25 gramů droždí
  • 150 mililitrů vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 80 gramů másla
  • špetka soli
  • meruňky

Drobenka:

  • 20 gramů hrubé mouky
  • 20 gramů másla
  • 20 gramů cukru krupice

Postup přípravy:

  • Mouku prosejte, vytvořte důlek a do něj rozdrobte droždí.
  • Zasypte lžičkou cukru a zalijte menším množstvím vlažného mléka.
  • Nechte vzejít kvásek.
  • Do hotového kvásku přidejte zbytek cukru, vanilkový cukr, máslo, mléko a sůl.
  • Vypracujte v hnětači hladké a vláčné těsto, které nechte 45 minut kynout na teplém místě.
  • Jakmile těsto vykynulo, rozválejte ho na plát asi 1 centimetr vysoký.
  • Vložte těsto na předem připravený plech.
  • Na těsto rozložte kousky meruněk a zasypte drobenkou.
  • Meruňkový koláč vložte do trouby a pečte na 180 stupňů asi 30 minut.
kynutý koláč s meruňkami posypaný moučkovým cukrem
Zdroj foto: belindajeffery.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.