Klasický nakládaný česnek

Klasický nakládaný česnek

Tento recept sice potřebuje čas na odležení, ale výsledek rozhodně stojí za to. Příprava je naopak jednoduchá a chuť vynikající. Neváhejte vyzkoušet také recepty s medvědím česnekem, který má svou specifickou chuť i aroma.

Ingredience:

  • 300 g oloupaného česneku
  • 1 velká červená paprika
  • 2 hrnky destilovaného bílého octa
  • 1/2 hrnku bílého cukru
  • 1/2 hrnku mletých hořčičných semínek
  • 1/2 lžičky celerových semínek

Postup:

  • Česnek oloupeme a větší stroužky přepůlíme. Opláchneme a dáme do středně velké mísky.
  • Červenou papriku vyčistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme k česneku.
  • Do hrnce dáme destilovaný bílý ocet a bílý cukr.
  • Celerové semínko se sušenou hořčicí dáme do sáčku nebo třeba do sítka na čaj a ponoříme do octa s cukrem.
  • Přivedeme k varu a necháme vařit po dobu 5 minut.
  • Vmícháme stroužky česneku s paprikou a vaříme dalších 5 minut.
  • Poté odstavíme a zbavíme se sáčku s kořením.
  • Česnek s paprikami rozdělíme do čistých (sterilních) sklenic, do výšky cca 2 – 3 cm od hrdla sklenice.
  • Zalijeme tekutinou a dobře utěsníme pomocí uzávěru.
  • Počkáme, až sklenice vychladnou a dáme na 3 týdny odležet do lednice, pak teprve podáváme třeba ke grilovanému masu.
Česnek v nálevu s červenou paprikou a octem.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Tip: Pokud chceme daleko pikantnější verzi, pak přidáme 2 lžíce pálivé omáčky Srirachy, 1/2 lžíce sušeného chilli a 1/2 lžíce sušeného tymiánu.

Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.