Klasický nakládaný česnek

Klasický nakládaný česnek

Tento recept sice potřebuje čas na odležení, ale výsledek rozhodně stojí za to. Příprava je naopak jednoduchá a chuť vynikající. Neváhejte vyzkoušet také recepty s medvědím česnekem, který má svou specifickou chuť i aroma.

Ingredience:

  • 300 g oloupaného česneku
  • 1 velká červená paprika
  • 2 hrnky destilovaného bílého octa
  • 1/2 hrnku bílého cukru
  • 1/2 hrnku mletých hořčičných semínek
  • 1/2 lžičky celerových semínek

Postup:

  • Česnek oloupeme a větší stroužky přepůlíme. Opláchneme a dáme do středně velké mísky.
  • Červenou papriku vyčistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme k česneku.
  • Do hrnce dáme destilovaný bílý ocet a bílý cukr.
  • Celerové semínko se sušenou hořčicí dáme do sáčku nebo třeba do sítka na čaj a ponoříme do octa s cukrem.
  • Přivedeme k varu a necháme vařit po dobu 5 minut.
  • Vmícháme stroužky česneku s paprikou a vaříme dalších 5 minut.
  • Poté odstavíme a zbavíme se sáčku s kořením.
  • Česnek s paprikami rozdělíme do čistých (sterilních) sklenic, do výšky cca 2 – 3 cm od hrdla sklenice.
  • Zalijeme tekutinou a dobře utěsníme pomocí uzávěru.
  • Počkáme, až sklenice vychladnou a dáme na 3 týdny odležet do lednice, pak teprve podáváme třeba ke grilovanému masu.
Česnek v nálevu s červenou paprikou a octem.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Tip: Pokud chceme daleko pikantnější verzi, pak přidáme 2 lžíce pálivé omáčky Srirachy, 1/2 lžíce sušeného chilli a 1/2 lžíce sušeného tymiánu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.