Klasický hospodský hermelín tak, jak jej všichni známe, by tu rozhodně neměl chybět. Jedná se o základní recept, který každý nováček pravděpodobně vyzkouší jako první. Ale pozor, i tady se dají nasekat začátečnické chyby. Jak na to, aby vznikl dokonalý výsledek? Základem je správné koření i skladování.
Ingredience
- 3 ks hermelínu
- 1 klobása
- 3 nakládané papriky (kozí roh)
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 PL kysaného zelí
- 2 PL plnotučné hořčice
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 1 čajová lžička kmínu
- slunečnicový olej
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Hermelíny podélně rozkrojte a potřete prolisovaným česnekem utřeným s hořčicí.
- Cibuli nakrájejte na kolečka, osolte a opepřete.
- Kysané zelí osolte a okmínujte.
- Na dno sklenice dejte ochucenou cibuli, nakládanou papriku, kysané zelí a několik koleček klobásy.
- Přidejte hermelín a následně vrstvy opakujte, dokud nebude sklenice zaplněná.
- Na závěr vložte do sklenice bobkový list, nové koření a vše zalijte slunečnicovým olejem.
- Takto připravený nakládaný hermelín skladujte několik dní na tmavém místě při pokojové teplotě nebo přibližně týden v ledničce.